opc_loader

Op zoek naar een professionele drumdocent of slagwerdocent in Dalfsen, Nijeveen, Den Ham, Valthermond of 2e Exloërmond, neem dan contact op met Frank Ritsema. 

 

Frank Ritsema is geboren op 23 maart 1987 in het Groningse plaatsje  Loppersum. Op 7 jarige leeftijd begint hij met drumlessen bij Jan Wolfkamp. Als Frank later bij muziekvereniging Soli deo gloria (S.D.G.) Ommen gaat spelen, krijgt hij lessen van Henk Grissen, en later van Michiel Gerringa.

Via het jeugdorkest (fanfare) gaat hij in het A-orkest spelen en na enige tijd ook bij het slagwerkensemble. Al vanaf het eerste jaar van het voortgezet onderwijs is het duidelijk dat Frank naar het conservatorium wil.

Hij begint in 2004 aan de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium te Zwolle en doorliep daarna de studie aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle zowel licht als (bijvak)klassiek slagwerk. Hij volgde lessen bij o.a. Erik Albers, Peter Berk, Martin Geessinck en Jan Wissink.

Frank heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Jeff Moore (VS), Terry Bozzio (VS). Sietse Huisman (NL), Jan Wolfkamp (NL) en Martijn Vink (NL).

Op dit moment is Frank Ritsema als drumdocent en slagwerkdocenten verbonden aan meerdere verenigingen in de regio en zijn eigen drum-& slagwerkschool in Dalfsen.  Hij dirigeert het slagwerkensemble Dynamic Nijeveen, de malletband van Juliana Den Ham, Fanfare SDG Valthermond en De Harmonie uit 2e exloërmond. Als drummer is hij actief op freelance basis, en als vaste slagwerker bij het Gelders fanfare orkest.

Meer over Frank Ritsema vind je via: www.frankritsema.nl

In zijn lespraktijk werkt Frank Ritsema o.a. met de onderstaande producten: 

Product 1 to 7 (of 7 products) Result:1
Product 1 to 7 (of 7 products) Result:1