opc_loader

Snare Drum Basics Method 1

Item No.: 00001PB

The New Revolutionary Snare Drum Method!

19,95
Taal
Article numbers
SKU:
00001PB

Dirkjan van Groningen    Deutsche Info

Deze nieuwe revolutionaire snaredrummethode is ontwikkeld om de slagwerkleerling van het begin af aan vertrouwd te laten raken met samenspelen en met het luisteren naar en reageren op andere (slagwerk) instrumenten.

Door de bijgevoegde begeleidings CD krijgt de leerling meteen het gevoel dat hij meespeelt in een drumline of slagwerk ensemble. Hierdoor wordt het thuis oefenen leuker en raakt de leerling meteen gewend aan geluiden van allerlei andere slagwerkinstrumenten om zich heen, waardoor hij eerder in staat zal zijn om mee te spelen in een (slagwerk) ensemble. Alle etudes in het boek zijn voorzien van een begeleidingstrack op de CD.

Naast deze begeleidingstracks staat er ook een aantal "Groove Tracks" op de CD. Deze tracks zijn bedoeld om te gebruiken bij de andere oefeningen in dit boek. Door de balans knop van de geluidsinstallatie naar rechts te draaien, is het bij alle etudes mogelijk de snare drum eruit te draaien zodat de leerling het gevoel krijgt de snare drummer in de drumline of het slagwerk ensemble te zijn!

Naast de methode is er ook een boek met Voordrachtstukken verkrijgbaar. Dit boek is een aanvulling op de Snare Drum Basics Methode, maar is uiteraard ook te gebruiken in combinatie met andere Methoden. Het boek met voordrachtstukken heeft ook een CD met begeidingstracks. Het boek is verkrijgbaar in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans en Pools.

Reviews


Als je een snaremethode zoekt maar de opbouw in de boeken van Siegfried Fink - wie kent ze niet? - te traag vindt, is dit boek het boek dat je zoekt. Drie pagina's met de belangrijkste theorie in helder Nederlands, en dan lekker aan de slag. Je begint met kwarten en achtsten en bouwt lekker vlot - maat niet te snel - op naar zestienden, roffels en flams in de belangrijkste maatsoorten. Wat het nog leuker maakt, is de meespeel-cd met compleet slagwerk-ensemble: goed voor je strakheid en tempogevoel, en veel muzikaler. Een groot aantal stukken uit het boek kan je zo meespelen, en daarnaast staan er nog een berg meespeelstukken op, in diverse maatsoorten en snelheden, om op mee te oefenen. Een zeer geslaagd boek dat ik zeker in mijn lespraktijk ga gebruiken. Je kunt hier al met leerlingen vanaf zeven jaar mee beginnen. Ik ben nu al benieuwd naar het tweede deel. 

Mark Eeftens - Slagwerkkrant (NL)


Dirkjan's new Snare Drum Basics method book is a great tool for the beginning percussionist. The layout is logical and easy to understand, and the accompanying CD will go a long ways towards helping students develop a sense of pulse, musicality, and ensemble playing. Well done!  

Mike Stevens - Percussion Specialist (USA)


It is organized and structured well and presents the beginning rudimental snare drummer with all the techniques required for developing into more advanced playing. The play-along CD contains high quality accompaniment tracks that are fun to listen to and play with. I highly recommend this book to teachers and students alike.

Jeff Moore - Director of Percussion Studies at the University of Central Florida (USA)


Toen ik jouw boek zag, was het precies het boek wat ik nog eens wilde maken, maar wat er nooit van gekomen is. Ik geef al een aantal jaren les, maar heb me tot nu toe altijd moeten behelpen met de methodes die er zijn. Altijd was er wel iets; handzetting, tellen, opbouw en altijd zonder begeleidings cd. Maar in jouw boek is alles zoals ik het graag wil! Mijn dank daar voor. Ik ga in het nieuwe seizoen met alle nieuwe leerlingen hiermee beginnen.

Paul van der Heijden - Teacher at Musicschool Hilvarenbeek (NL)


Dirkjan has used his experience developing solid percussionists to create an outstanding tool for the young percussionist. The pace and sequence of the book is perfect for developing necessary reading skils and rudiment techniques and the play-along cd is a fun way for students to build a solid sense of time. Make sure you check out the book of Recital Pieces which give students an opportunity to perform the skills learned in the Method book in a fun and educational setting. I give Snare Drum Basics my highest endorsement!

Scott Brown - Percussion Educator (USA)


Snare Drum Basics Method 1 does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.
Last viewed items