opc_loader

Ben je op zoek naar een professionele drumdocent of slagwerdocent in Kampen of Emmeloord, dan ben je bij Dirkjan van Groningen aan het juiste adres. 

 

Dirkjan van Groningen, geboren in 1971 te Kampen, kwam rond zijn 8ste jaar in aanraking met slagwerk bij de plaatselijke muziekvereniging A.M.D.G., waar hij zijn eerste lessen kreeg. Tijdens zijn middelbare schooltijd speelde hij in verschillende landelijk bekende showbands, slagwerkensembles blaas- en symfonieorkesten. In de zomer van1993 tourde hij met Dutch Boy Drum & Bugle Corps door Canada en Amerika om deel te nemen aan de Drumcorps International kampioenschappen. In datzelfde jaar begon zijn studie op het conservatorium in Zwolle, waar hij les kreeg van o.a. Jan Wissink, Peter Prommel en Peter Berk. In 1998 behaalde hij hier zijn diploma klassiek slagwerk. Het jaar daarna behaalde hij ook het diploma slagwerk lichte muziek.

Dirkjan geeft drumles en slagwerkles aan het Cultuurbedrijf NOP in Emmeloord en Quintus in Kampen en is hij als drummer actief in Coverband Barcode. Daarnaast verzorgt hij regelmatig workshops voor scholen en bedrijven op het gebied van elektronisch slagwerk (Drum DJ), Afrikaanse percussie en trommel rommel workshops als “Dirkjan de Vuilnisman”. Ook weet hij veel van rudimental drumming, een speciale Amerikaanse slagtechniek. Om deze kennis over te dragen wordt hij regelmatig gevraagd voor clinics en workshops in binnen- en buitenland. De afgelopen jaren was hij te gast in o.a. Duitsland, België, Frankrijk, Italië en Polen.

Dirkjan is de oprichter en eigenaar van Percussion Books en Show & Marching Music. Voor Show & Marching Music schrijft hij muziek voor verschillende Europesche (marching) bands en (indoor) slagwerk ensembles. Dirkjan is de auteur van de populaire Snare Drum Basics methode boeken en wordt gesponsord door Roland Central EuropeMajestic Percussion Instruments, Salyers Percussion en Soultone Cymbals.

Je kunt Dirkjan van Groningen vinden op Facebook, Twitter en Instagram

In zijn lespraktijk werkt Dirkjan o.a. met de onderstaande producten: 

Artikel 1 tot 7 (van de 7 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 7 (van de 7 artikelen). Resultaat:1