opc_loader

Concept for the New Percussionist 4/4 & 12/8

Item No.: CFTNP

Percussionist Gijs Anders van Straalen presenteert zijn eerste percussiemethode ‘Concept for the New Percussionist, 4/4 & 12/8’. 

 

 

29,00
Article numbers
SKU:
CFTNP

Percussionist Gijs Anders van Straalen presenteert zijn eerste percussiemethode ‘Concept for the New Percussionist, 4/4 & 12/8’. De laatste twintig jaar schreef hij oefeningen voor allerlei percussie-instrumenten, voor zichzelf en studenten, omdat vaak specifieke informatie moeilijk te vinden was of er gewoonweg helemaal nog niet was. Het resultaat is een innovatieve leermethode die zaken behandelt als ritmische structuren, technieken, onafhankelijkheid en timing. Het boek is niet alleen geschikt voor percussionisten; ook drummers en slagwerkers kunnen nieuwe inzichten krijgen dankzij deze methode. 

Concept for the New Percussionist 4/4 &12/8 richt zich met name op gevorderde en professionele spelers, die een achtergrond hebben in de meer traditionele genres als Latin, Braziliaanse of West-Afrikaanse muziek, en hun ideeën, grooves en sounds willen vertalen naar jazz, geïmproviseerde muziek, pop en andere genres. Het systeem omvat onder andere eenvoudige en geavanceerde ritmische structuren, muzikale stijlen en technieken in de maatsoorten 4/4 en 12/8. 

Het boek laat ruimte voor de musicus om zelf zijn of haar ideeën erop los te laten. Het geeft de student de vrijheid om het studiemateriaal op elke manier en op elk instrument te interpreteren. Hierdoor is het boek een ware schat om eindeloos uit te studeren. Er komt een grote collectie percussie aan bod waaronder verschillende hand drums, cajon, udu, pandeiro en nog veel meer, waarbij Gijs bij elk instrument zijn eigen benadering geeft. 

‘Concept for the New Percussionist, 4/4 & 12/8’ is geschreven in het Engels en bevat foto’s van alle instrumenten, gemaakt door muzikant / fotograaf Rory Ronde. 

Gijs Anders van Straalen is een Nederlandse percussionist, vooral bekend om zijn werk bij Nederlandse artiesten als Wouter Hamel, Janne Schra, Blistered, Giovanca en vele andere nationale, en internationale artiesten, zowel live als in de studio. Hij was een van de originele percussionisten bij de Nederlandse versie van Disney's Lion King musical. Gijs heeft endorsements lopen bij Pearl Percussion, Paiste Cymbals, Q Percussion sticks, Hardcase cases en Pete Engelhart Metal Percussion. Gijs maakte ook een cursus 'Drums voor beginners', welke u in de Online Drum Cursus sectie van deze website kunt vinden.

Concept for the New Percussionist 4/4 & 12/8 does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.
Concept for the New Percussionist 4/4 & 12/8