opc_loader

Ahead Custom Molded Earplugs (gehoorbescherming)

Artikelnr: ACME

Het beschermen van je gehoor is belangrijk. Het is immers iets wat je niet zomaar kunt vervangen! Zeker bij bepaalde gelegenheden waar veel lawaai is, is het van belang om jegehoor goed te beschermen. Goedkope standaard oordoppen kunnen dat al aardig, maar laten vaak nog wel enig lek-geluid door. Dat zal u met de ACME pluggen niet gebeuren. Die zijn namelijk op maat!

Concept van de ACME gehoorbescherming

ACME staat voor Ahead Custom Molded Earplugs. De naam is afgeleid van het principe waarmee de pluggen gemaakt worden. Ze worden namelijk niet standaard in een bepaalde vorm geleverd, de vorm maakt u namelijk aan de hand van een mal. Aangezien elke gehoorgang anders is (en zelfs je eigen oren niet gelijk zijn), is gehoorbescherming op maat een precies werkje. In 10 minuten maakt je je eigen set maatwerk-oordoppen.

Hoe maakt je je eigen gehoorbescherming?

Heel eenvoudig. Zorg dat je handen en oren schoon en gedesinfecteerd zijn. Daarnaast neem je de twee componenten die meegeleverd worden. Deze verdeelt je per kleur in 2 gelijke delen en mixt elke set tot een egale kleur ontstaat (door te kneden). Uiteindelijk houdt je een soort gum over. Vervolgens plaatst je de gum in je oor om het proces te starten.

Na deze stap wacht je 10 á 12 minuten en houdt je je kaken stil (om vervormingen tegen te gaan en later de demping niet negatief te beïnvloeden). Strijk het materiaal aan de buitenzijde van je oor geleidelijk uit, zodat een glad oppervlak ontstaat. Nadat de tijd om is, pakt je met duim en wijsvinger de mal beet aan de buitenzijde. Door lichtjes trekken en draaien moet de mal loskomen.

Vervolgens heb je een set op maat gemaakte pluggen. Belangrijk: Laat de pluggen eerst 3 uur volledig uitharden, alvorens ze daadwerkelijk te gebruiken.

29,95
Artikelnummers
SKU:
ACME
Ahead Custom Molded Earplugs (gehoorbescherming) heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.